30. maaliskuuta - Tyttöjen juttuja

Mikä helvetti on valokynä? Tai kulmakarvageeli? Luomien pohjustusvoide? Olen hukassa! Olen onneton! Tyttönä nämä pitäisi tietää! KRÄÄKS!

29. maaliskuuta - Lempiasioita, inspiraatiota: E


Englanti. Jalkapallomaajoukkueiden lempijalkapallomaajoukkueeni (tietenkin Suomen jälkeen). Koskaan en ole ollut niin katkera kuin ö-höm... joka kerran kun he putoavat suurin piirtein ensimmäisellä kierroksella arvokisoissa.

Erämaa. En osaa vaeltaa, en pärjää metsissä, en kestä telttailua. Silti haaveilen matkasta erämaahan.

Elin Danielson-Gambogin Päättynyt aamiainen/Teepöydän ääressä, 1890. Kun näin tämän taulun esiteini-iässä, innostuin valtavasti. Nainen on maalannut tämän! Nainen, 1800-luvun lopulla! Nainen, maalannut naiset tupakoimassa, 1800-luvun lopulla! Rehellisesti -- vapaus kohisi korvissa, ilman minkäänlaista ironiaa.

Ekologia. Yritän olla päivittäin edes vähän vihreä.

Steven Gerrardin kuva: The Sydney Morning Herald / AP
Salmijärven erämaa-alueen kuva: Pyhäntä.fi
Päättynyt aamiainen / Teepöydän ääressä:
Gallen-Kallelan Museo/Douglas Sivén
Vihreät heinät: Momento Photography

28. maaliskuuta - Lempiasioita, inspiraatiota, muistoja: D


D niin kuin Daisy. Ensimmäinen barbieni oli itse asiassa Daisy. Daisy oli ihana: pieni, vaaleatukkainen, hento, sorja. Kaikkea muuta kuin paksunaamainen Sindy johon jouduin Daisyni vaihtamaan.

Dior. Diorin 50-luvun vaatteet ja kengät ovat kauneuden aatelia. Dior oli mielestäni tunkkaisuuden multihuipentuma kunnes näin D:n vintagevaatteiden näyttelyn, sittemmin olen ihaillut kuvia kirjoista. Diorissa on jotain niin... gracekellyä!

Daaliat. Näitä kasvaa haavepuutarhassani.

Dorothy Parker. Kirpeä, karvas, ironinen, ilkeä. Nautittava, osuva, omaa luokkaansa.

Disco Daisy: Athanassia's photostream
Diorin kenkä: The Shoe Goddess
Daaliat: Flowers in Love
Dorothy Parker: Associated Content

27. maaliskuuta - Reilu viikko poissa...

...niin johan on jo tapahtunut.

Matti Vanhasen nettipuuhastelut. Pömppömahakohu. Mikkosten maailma -äänestyksessä ei rikosta. Satu kuumeessa - tanssit vaarassa. "Kännissä ja kihloissa on mukava olla". Lottokuume villinnyt suomalaiset.

On jotenkin epätodellista että samalla elämme taas lama-aikaa, ilmastonmuutoksen kriittisiä hetkiä, väkivalta-aaltojen vellonnassa, pahoinvoivassa yhteiskunnassa... Vakavia asioita on valtava lista.

Mutta pahoinakin aikoina kansa tarvitsee viihteensä -- ja onko siinä toisaalta mitään pahaa? Loppupeleissä ei. Pömppökohu jatkukoon!

18. maaliskuuta - Uskomatonta mutta totta

Kämppis on aloittanut halibaatin ja lopettaa vasta sitten kun hänen tarpeitaan miehenä ja isänä ymmärretään ja kunnioitetaan asiallisesti.

Halibaatti.

Anna mun kaikki kestää.

17. maaliskuuta - Lempiasioita, inspiraatiota: C


C niin kuin caesar-salaatti. Ihastuin ikihyviksi tähän salaattiin aikanani Amerikassa. Voisin syödä kastiketta suoraan lusikalla kulhosta! Niin yksinkertainen, niin hyvää!

Casablanca. Elokuvista ihanin. Bogart ja Bergman: elokuvapareista ihanin. Itkin, itkin ja itkin kun näin elokuvan ensimmäisen kerran isoisoäitini kanssa.

Canth. Suomalaisten feministien esiäiti ja esikuva. Rohkeutta ja voimaa. Toivoa sopii, että monet ottaisivat Minnasta mallia tänäkin päivänä!

Chanel. Ensimmäinen kosketukseni muodin maailmaan oli äidin Chanel vitonen. Vaikka koskaan en ole itse omistanut Chanelia (en hajuvettä, enkä todellakaan vaatetta), nimi merkitsee minulle aina haute couturea aidoimmillaan.

Kuvat:
Caesar-salaatti: Seasonal-eats.com
Chanel: Leanne Shapton
Casablancaa ja Canthia ei ilmeisesti omista kukaan.

16. maaliskuuta - 3 vuotta ja kaksi kuukautta

Rakkahin rysä,
Olet oppinut kuukauden aikana uskomattoman määrän asioita. Luettelet aamuisin tarhakaverit jotka pian näet. Poni, Joeli, Joooohannes, Aattu, Eemi, Eeli, Osanne, Iinu. Huutelet äitiäkin välillä hoitotädin nimellä: Aaaaannnniiiiiikk-kkkiiii!

Hoitoon lähtö ei ole enää laisinkaan maailmanloppu, päinvastoin. Kerrot tomerana toppapuvussasi kuinka "Tänää o aakipäivä. Äijti menee tööihin, iskä menee tööihin, virtahepo menee tööihin. Virtahepo lähtee raiteelta kaksi."

Osaat uskomattoman määrän lauluja joita haluat hoilata kotonakin äidin kanssa. (Äiti on päässyt laulupannasta! Jee!) Synnyttäjäsi googlailee viisujen sanoja iltaisin, että voisi edes osassa pysyä mukana. Suosikkisi on "Sammakkomummo" ja loru jossa viskataan jotain kuuhun. En ihan vielä tiedä mikä sinne lentää.

Haluat joka päivä uimaan. Miksi? Me emme käy ikinä uimassa. Haluat myös joka päivä suklaavanukasta ja vähintään yhden dominon. Usein saatkin. Lempiruokasi on makaroni ja kastike, mutta syöt myös sushia ja jalopenoja.

Isoäitisi, Babu, on opettanut sinut sanomaan oikeaoppisesti Harasoo ja Molto bene. Hyvin menee!

Pidät junaradastasi jonka rakensit itse olohuoneen pöydälle. Kokoat isän kanssa palapelejä. Rakennat usein legoista jotain. Ruokapöydässäkin pitää olla mukana pieni peltiratikka. Pukeminen ja varsinkin riisuminen on kivaa. Osaat pursottaa hammastahnaa vihreään harjaasi.

Isä lukee sinulle iltaisin Pekka Töpöhäntää. Monni, Pilli ja Pulla ovat sinulle tuttuja -- ihmettelen miten sinulla voi olla niin hyvä muisti, että kertoilet aamuisin mitä katinkuvatukset ovat iltasadussa tehneet.

Kehityt vinhaa vauhtia, välillä niin kovaa että heikompia hirvittää. Onneksi äiti on lujaa laatua.

15. maaliskuuta - Lempiasioita, inspiraatiota: B


B niin kuin Blur. Blur oli (ja on edelleen) eniten sitä brittipoppia jota 90-luvulta kannattaa kuunnella. Girls & Boys on (Madonnan Voguen rinnalla) paras tanssibiisi ikinä.

B niin kuin Brontë. Humiseva harju. Heathcliff. Hekuma. Hullu rakkaus. 12-vuotiaana en ollut toipua tästä kirjasta. Tajusin, että rakkausromaanit ovatkin jotain iiii-han muuta mitä olin luullut.

B niin kuin Bologna. B niin kuin Bretagnen rannat. Paikkoja joihin kaipaan - jollain tietoisuuden hämärällä tasolla jatkuvasti. Minulla on hinku romuisille kujille vahvan kahvin seuraan, kuumaan iltapäiväaurinkoon. Ja samalla tuulisen meren rantaan - kastumaan sateeseen, tuntemaan itseni yksinäiseksi.

Kuvat:
Damon Albarn / Blur: Britmusicscene.com
Charlotte Brontë: tatteredcoverbookstore.blogspot.com
Bologna: VirtualTurist.com / Bologna Pages by Mundus
Bretagne: Coppermine Photo Gallery

14. maaliskuuta - Lempiasioita, inspiraatiota: A


A on aamukahvi. Ilman aamukahvia ei voi elää. Pidän vahvasta peruskahvista, jos tekee mieli makeaa ostan (en tee itse, tai tyhjennä pikakahvipussia kuumaan veteen) cappuccinon.

A on Armi Ratia. Ihailen Armi Ratiaa vaikka suhteeni Marimekkoon on vähintäänkin kaksjakoinen. Ratian tarina on mielenkiintoinen ja hänellä on lähes mystinen lahja pukea ajatuksensa, ideansa ja maailmansa sanoiksi ja teoiksi. ”On vain yksi velvollisuus – kauneus. On vain yksi todellisuus – uni. On vain yksi voima – rakkaus”.

A on Auster. Kirjat ovat minulle tärkeitä, Auster on yksi kirjallisuuden "henkilöytymistä", lähes kuin romaanihahmo itsekin. Auster kirjoittaa kauniisti ja kiehtovasti. Hän on itsekin kiehtova (miksei kauniskin) - ja elää sellaista "kirjailijan elämää" kuin kirjailijan "kuuluukin".

A on Andalusia. Haavemaa.

Kuvat:
Kahvi: http://www.lifehack.org/
Armi Ratia: charliesdesigndiary.blogspot.com
Paul Auster: www.bookreporter.com, copyright Jerry Bauer

Andalusia: Philippe Sainte-Laudy - uskomattoman hienoja kuvia, käykää katsomassa!

13. maaliskuuta - Friday the 13th

Koska varsinaisia (fyysisiä) onnettomuuksia ei tänään (pahaenteisistä merkeistä huolimatta) sattunut, keskityn henkisiin vammoihin.

Subilla alkaa Project Runwayn suomiversio. Ja minä en osaa ommella.

12. maaliskuuta - Onnea on...


Pirkko Hämäläinen!

Nyt puffi:

"ANNA 11 | Tässä iässä -sarjassa ikääntymistä pohtii Pirkko Hämäläinen, joka on jo vuoden alusta ilmoittanut iäkseen viisikymmentä, vaikka tasavuodet täyttyvät vasta toukokuun lopulla. Hänelle ikä on outo ja määrittelemätön asia, vähän kuin aika. Kuka osaa tarkasti sanoa, mitä aika on? Teksti Miia Siistonen. Kuvat Ari Heinonen."

Tanskalaisilta työkavereilta tuli päivitetty yhteystietolista, jossa oli joka tyypin syntymäpäivä vuosineen, päivineen. Kotimaiset kollegat kauhistelivat: onko tuokin ja tuokin jo ton ikänen, miten ne on noin laittanut ihan vuodetkin näkyviin... Niin, me häpeilemme vuosia, vuosirenkaita, elämän tuomaa kulumaa, iän tuomaa rasitusta. Suomalainen nainen häpeää elettyjä vuosiaan. Miksi? Jos jo ikä tuo mukanaan moisen peittelemisen tarpeen, mitä sitten tapahtuu asioille jotka todella haluaa pitää piilossa? Miksi nuoruus on hyve? Miksi me haluamme nuortua aina vaan?

Minä olen 34. Haluaisin olla kaksikymmentä vuotta vanhempi, tai sitten ihan pienenpienenpieni, 3-vuotias sirrisilmä. En todellakaan parikymppinen pimpparipömppö jonka elämänkokemus rajoittuu perjantai-iltaisiin keskarikänneihin ostarin takana.

Ja puffi ihan sen takia, että juttu on hyvä ja kuvat aivan älyttömän hienoja. Ja Pirkko! Mä haluan Pirkko Fan Clubin!

11. maaliskuuta - Kyl määki

Olin Turussa. Oli ihan kivaa. Paitsi se työpuoli. Ja ne työasiat. Ne iltamenot työkavereiden kanssa. Ja ne työkaveritkin. Varsinkin se tupelo joka juorusi röökipaikan höyryt toimitusjohtajalle vielä paluupäivän iltana.

Risotto oli hyvää, viini vielä parempaa. Hotelli oli ok, mutta kyllä se on omituisen ruma kaupunki. Kaunista, kaunista vanhaa on paljon, mutta siellä seassa sikinsokin omituisia peltilaatikoita. Ihan kuin joku olisi päättänyt pistää kaupungin kasvot salaa uusiksi (täysin randomilla) ja miettinyt että huomaakohan kukaan koskaan mitään.

9. maaliskuuta - Liikaa telkkua?


Miksi Fran Finen hoitolapsi nai David Duchovnya? Missä Scully? Ja eikö McElhone hoida enää Ranskassa erinäisiä salkkukeikkoja? Miksi Freddien käly on siellä kanssa, varsinkin kun se oli sitä ennen jumissa Laura Palmerin kotikulmilla?

Ja miksi se Josh Lymanin hoito myy huumeita? Ja Vilma Kivinen auttaa?!?

Kuinka Melrose Placen baariheppu voi olla Beverly Hillsissä? Ja tunteeko se Brenda Walshin, vai Brendan noitasisaruksena?

Ja miksi epätoivoinen kotirouva T. Hatcher on Seattlessa Frasierin kiusana, varsinkin kun se Melrose Placen symppishomo on naimisissa William H. Macyn vaimon kanssa -- täysin toisella puolella maata? Ja en edes aloita Bree Van de Kampista!

Luulin, että tutut naamat ovat vain saksalaisten dekkarisarjojen vitsaus, mutta nyt ne kierrättyvät kaikkialla. Onneksi se Mullan alla -mies on edelleen söötti, vaikka vääntääkin peistä Mirandan ex-hoidon kanssa. Joka sekin on söpö.

Laura Palmerin kaverin kuva http://www.madchenamick.net/

8. maaliskuuta - Isoäiti

Mamma on poissa -- tuskin taivaassa, muttei ainakaan helvetissä.

Mamma oli tiukka täti. Kasvatti lapsen yksin, muutti työn perässä pääkaupunkiin, ei koskaan antanut periksi -- ei ennen kuin oli pakko.

Mammalla oli pahkoja ja kolotuksia. Hieronta luvattiin maksaa perinnöstä. Nyt on sen perinnön aika, valitettavasti. Mieluummin juttelisin vielä mamman kanssa, hieroisin vuorotyöläisen hartioita, painelisin kipeitä pohkeita. Nauraisin mukana.

Mamma leipoi parhaat piirakat, virkkasi kauneimmat peiton, ilmoitti hintelien poikaystävien olevan "nyrkillä tapettavia", pisti juoppolallinaapurit kuriin ja antoi aina omistaan niille jotka tarvitsivat. Mamman yksiössä nukuin silkkitäkin alla monet lauantaiyöt saunan jälkeen. Loton jälkeen mentiin petiin, luettiin hetki ja juteltiin. Ja ne tarinat olivat maailman parhaita: karjalaisia juoruja, iloisia kaskuja, pelottavia salaisuuksia.

Nyt mamman jutut elävät vain muistoissani, silkkipeittokin meni kiertoon vuosia sitten.

7. maaliskuuta - Norja


Hesarin Meno&Paluu -sivut olivat täynnä junamatkailua. Heti alkoi menojalan kolotus.

Listauksessa oli useita upeita junareittejä Euroopassa ja maailmassa. Toteuttamistodennäköisyys (TT) on tietenkin reissulle kuin reissulle tällä hetkellä nolla, mutta eniten TT-pisteitä saisi junamatka Oslo-Bergen. Paljonkohan se maksaisi, ja voiko Norjaan ottaa omat eväät?

Bergenin kuva sivustolta http://www.classictravelling.com/

6. maaliskuuta - Ridge Forrester

- Puhuttaisko vähä leuoista?
- Täh? No, puhutaan vaan.
- Isällä on partaa.
- Niin on.
- Sulla on vaan leuka.
- Aha.
- Mutta onneks se on tosi iso ja siin o hieno ffvinni.
- Ai hieno finni? Kiitos vaan.
- Kiitos, kiitos ja ole hyvä.

5. maaliskuuta - Böle

- Maija ja Pasi.
- Masi.
- Ei kun Pasi. Pasi.
- Pasi.
- Just niin, Pasi.
- Pasi. Pasi tuli junassa.
- Joo, Pasi tuli junalla. Pasi asuu sen verran kaukana, että Pasin piti tulla junalla.
- Pasi tuli junalla. Pasi juna aafgoo froo spoot tet.
- Avgår från spår ett.
- Pasi tulee kerava, sitte jäävenpää, sitte tikkurila, sitte pasila...
- Joo, Pasila tulee ennen Helsin--
- Sitte PASI-la. Pasi-LA!
- ...
- Pasilla on Pasila! Pasi-LA! Pasilapasilapasila. Pasi ja Pasila! Sielä o Pasila ja Pasilla o Pasila. Ja juna menee Pasila ja Pasi menee Pasila. Se o Pasila. PA-SI-LA! Pasila!
- Se on Pasila.
- PA-SI-LA!
- Joo, Pasila, paitsi että Pasi tuli Keravalta.
- Ei oo Kerava! Ei Kerava!
- O-kei...
- Ei KERAVA!
- Okei! Ei Kera--
- Pasila. Pasilla Pasila. Pasi ja Pasila! Sielä o Pasila ja Pasilla o Pasila. Ja juna menee Pasila ja Pasi menee Pasila. Se o Pasila. PA-SI-LA! Pasila!
- ...
- Pasilla on Pasila! Pasi-LA! Pasilapasilapasila. Pasi ja Pasila! Sielä o Pasila ja Pasilla o Pasila. Pasila. Pasilla Pasila. Pasi ja Pasila!
- ...
- Pasi. Pasi. Pasi-la. PASI-la. Pa-SI-la. Pasipasisipapasispsiapisaispa-LA! Pasila. Pasilla Pasila. Pasi ja Pasila!
- Hei, sun ääni sortuu.
- Pasi. Pasila. Pasi. Pasila. Pasi. Pasila. Sipa. La. Pasi. La.
- ...
- Lapasia. Eiku Pasila. Pasilla. Pasi. La.
- Nyt nukkumaan.
- Pasila, pööle. Pasilla pööle.

4. maaliskuuta - Punainen valo

Hyvät helsinkiläiset kanssakävelijät,
sovittaisiinko seuraavaa? Takaa tuleva valitsee kävelylinjansa ja pitää huolta, ettei rysky edellä kävelevän kantapäille. Itsekseen kävelevän henkilön tulee kuitenkin hiukan vilkuilla sivuilleen, jopa taakseen, jos aikoo äkkiseltään singahtaa reitiltään toisaalle.

Oikeanpuoleinen liikenne. Learn it, live it, love it! Eli ei vasemmalta kylkeen.

Ja jos multi-tasking ei ole se vahvin osaamisen osa-alue, niin keskitytään siihen kävelyyn, katseluun ja hengittämiseen. Elektroniset vehkeet kannattaa jättää kassiin.

Nimim. Munat rikki ja jugurtit tuusan nuuskana, kiitos tollotallaajaan joka ei edes korvaansa kännykästä viitsinyt nostaa, vaikka sadattelin suhteellisen kovaa (lue: todella kovaa) möhnäisen kassin iskeytyessä suoraan vaalealle villakangastakilleni törmäyksen voimasta.

3. maaliskuuta - Onnea, M&M!



Kuva http://www.flowersdelivery123.com/

3. maaliskuuta - Kirjallista

Jossain (taisi olla itse asiassa Ilta-Sanomat) oli lista "Nämä kirjat pitäisi lukea". Olen lukenut ehkä puolet, mukana on sellaisia joita en tule koskaan lukemaankaan. Osaan kirjailijoista olen tutustunut, mutta eri kirjan tiimoilta. Kivahan näitä on kuitenkin ruksia, tuntee itsensä melkein viksuksi.

1. Aapeli: Siunattu hulluus
2. Aho Juhani: Rautatie (x)
3. Atwood Margaret: Sokea surmaaja (x)
4. Austen Jane: Ylpeys ja ennakkoluulo (x)
5. Auster Paul: Yksinäisyyden äärellä
6. Beauvoir Simone de: Toinen sukupuoli (x)
7. Beecher-Stowe Harriet: Setä Tuomon tupa
8. Bellow Saul: Herzog
9. Bergman Ingmar: Kohtauksia eräästä avioliitosta
10. Bulgakov Mihail: Saatana saapuu Moskovaan (x)

11. Camus Albert: Sivullinen
12. Canth Minna: Köyhää kansaa
13. Carpelan Bo: Axel
14. Dickens Charles: Oliver Twist
15. Donner Jörn: Isä ja poika
16. Dostojevski Fjodor: Rikos ja rangaistus (x)
17. Douglas Adams: Linnunradan käsikirja liftareille (x)
18. Dumas Alexandre: Monte Criston kreivi (x)
19. Duras Marguerite: Rakastaja
20. Flaubert Gustave: Madame Bovary (x)

21. Garcia Márquez Gabriel: Sadan vuoden yksinäisyys (x)
22. Gogol Nikolai: Kuolleet sielut (x)
23. Grass Günter: Peltirumpu
24. Haavikko Paavo: Puut, kaikki heidän vihreytensä
25. Hassinen Pirjo: Kuninkaanpuisto (x)
26. Hemingway Ernest: Kenelle kellot soivat (x)
27. Hietamies Laila: Valamon yksinäinen
28. Hotakainen Kari: Juoksuhaudantie
29. Huovinen Veikko: Havukka-ahon ajattelija (x)
30. Huxley Aldous: Uljas uusi maailma

31. Hyry Antti: Kevättä ja syksyä
32. Hämäläinen Helvi: Säädyllinen murhenäytelmä (x)
33. Härkönen Anna-Leena: Häräntappoase (x)
34. Itkonen Juha: Kohti (x)
35. Jalonen Olli: Isäksi ja tyttäreksi
36. Jansson Tove: Vaarallinen juhannus (x)
37. Joenpelto Eeva: Vetää kaikista ovista
38. Joyce James: Taiteilijan omakuva nuoruuden vuosilta
39. Kafka Franz: Oikeusjuttu
40. Kalevala (x)

41. Kauranen Anja: Sonja O. kävi täällä (x)
42. Kianto Ilmari: Punainen viiva
43. Kihlman Christer: Kallis prinssi
44. Kilpi Eeva: Kesä ja keski-ikäinen nainen
45. Kivi Aleksis: Seitsemän veljestä (x)
46. Krohn Leena: Tainaron (x)
47. Lahiri Jhumpa: Tämä siunattu koti
48. Lander Leena: Käsky
49. Lehtonen Joel: Putkinotko (x)
50. Lindgren Astrid: Peppi pitkätossu (x)

51. Linna Väinö: Tuntematon sotilas (x)
52. Linna Väinö: Täällä Pohjantähden alla (x)
53. Lundán Reko ja Tina: Viikkoja, kuukausia
54. Majakovski Vladimir: Pilvi housuissa
55. Mann Thomas: Taikavuori
56. McEwan Ian: Sovitus (x)
57. Meri Veijo: Manillaköysi (x)
58. Meriluoto Aila: Lasimaalaus
59. Miller Arthur: Ajan uurteita
60. Miller Henry: Kravun kääntöpiiri

61. Milne A.A.: Nalle Puh (x)
62. Montgomery L.M.: Annan nuoruusvuodet (x)
63. Mukka Timo K.: Maa on syntinen laulu (x)
64. Murakami Haruki: Kafka rannalla
65. Mäkelä Hannu: Mestari (x)
66. Neruda Pablo: Andien mainingit
67. Oksanen Sofi: Puhdistus
68. Paasilinna Arto: Onnellinen mies (x)
69. Paavolainen Olavi: Synkkä yksinpuhelu
70. Peltonen Juhani: Elmo (x)

71. Proulx Annie: Lyhyt kantama
72. Pulkkinen Riikka: Raja
73. Päätalo Kalle: Nuoruuden savotat
74. Raittila Hannu: Canal Grande
75. Remes Ilkka: 6/12 (x)
76. Rowling J.K.: Harry Potter ja viisasten kivi (x)
77. Rushdie Salman: Keskiyön lapset
78. Roth Philip: Amerikkalainen pastoraali
79. Saarikoski Pentti: Mitä tapahtuu todella? (x)
80. Saisio Pirkko: Elämänmeno

81. Shakespeare William: Hamlet (x)
82. Shields Carol: Kivipäiväkirjat
83. Salama Hannu: Minä, Olli ja Orvokki
84. Sartre Jean-Paul: Inho
85. Sillanpää F.E.: Nuorena nukkunut
86. Solzhenitsyn Aleksandr: Vankileirien saaristo
87. Steinbeck John: Hiiriä ja ihmisiä (x)
88. Styron William: Sofien valinta
89. Swan Anni: Tottisalmen perillinen
90. Tervo Jari: Troikka

91. Tolkien J.R.R.: Taru sormusten herrasta
92. Tolstoi Leo: Anna Karenina (x)
93. Turkka Jouko: Aiheita
94. Tuuri Antti: Pohjanmaa
95. Twain Mark: Huckleberry Finnin seikkailut (x)
96. Utrio Kaari: Eevan tyttäret (x)
97. Vartio Marja-Liisa: Hänen olivat linnut
98. Viita Lauri: Betonimylläri (x)
99. Waltari Mika: Sinuhe egyptiläinen (x)
100. Westö Kjell: Missä kuljimme kerran (x)

2. maaliskuuta - Perimmäisten kysymysten äärellä

Miksi nistit käyttävät huppariverkkareita ja puhuvat venyvällä nasaaliäänellä?

Miksi lasten laiminlyöjiä ei saa vankilaan?

Miksi N. Mikkonen sekoittaa g-pisteen ja feminismin toisiinsa? Eihän tässä nyt olla orkkuja vonkaamassa.

Miksi Ze Kerawah on kadonnut verkosta?

1. maaliskuuta - Huh-huh

Brittiläinen Lomakuumetta -dokudraama on varsinainen sunnuntai-iltapäivien helmi. Nämä engelsmannit nimittäin välittävät... öh, no, ryyppäämisestä ja rälläämisestä. Ja heillä on uskomattomat purukalustot. Ja ihan mieletön aksentti. Ja vartin sisällä he saavat kinan aikaan, milloin oman perheen, milloin lomakavereiden kanssa.

Krapulassa tuntee itsensä nyt niin paljon paremmaksi ihmiseksi.